Депутатът от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС  доц. Медиха Хамза

...
Депутатът от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС  доц. Медиха Хамза
Коментари Харесай

Депутатът от СДС-Варна доц. Медиха Хамза взе участие в Международния форум по образование във Варна

Депутатът от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС  доцент Медиха Хамза взе присъединяване в Международния учебен конгрес във Варна.

Той е на тематика „ Иновативната просветителна среда през призмата на прочувствената просветеност и изкуствения разсъдък – направления и провокации “ и е проведен от Община Варна, дирекция „ Образование и юношески действия “, в партньорство с МОН и НСОРБ. Домакин на събитието е Икономическия университет. 

Форумът бе открит от Лилия Христова, шеф на дирекцията, а Приветствия към участниците насочиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, Красимир Вълчев, ръководител на комисията по образованието и науката в Народно събрание, Андрияна Андреева, регионален шеф на Варна, Янка Такева, ръководител на Синдикат на българските учители, проф. Евгени Станимиров, ректор на образователното заведение-домакин.

Община Варна провежда през лятото безвъзмездни курсове за деца по роботика и програмиране, които ще продължат, заради огромния интерес, сподели още кметът. Много интензивно е било и присъединяване в самодейността „ Ало Космос, приказва България “ на Атлантическия клуб, на която Община Варна бе специфичен сътрудник тази година, както и във фестивала „ Кибермагьорсници “, по време на който бяха извършени образования по програмиране, киберсигурност, отбрана в интернет.

По време на мероприятието, кметът на Варна Иван Портних напомни, че все още STEM центрове са построени в 4 варненски учебни заведения, 3 детски градини и в Логопедичния център. Още 51 учебни заведения вземат участие с планови оферти по Механизма за възобновяване и резистентност – за създаване на STEМ центрове и високотехнологични класни стаи.



Доц. Хамза е член на Комисията по обучение в Народното събрание. Тя е учител в Медицинския университет -Варна, и е някогашен зам.-декан на Електротехническия факултет в Техническия университет-Варна. Професионалния живот на народния представител от Съюз на демократичните сили е надълбоко привързан със сферата на образованието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР